Leveringsvoorwaarden
ALGEMENE VOORWAARDEN
Waarvan deel uitmaken aanvullende voorwaarden voor de levering van en installeren van keukens en aanverwante artikelen en leveren van keramische wand- en vloertegels en aanverwante artikelen van de besloten vennootschap Tuin B.V., gevestigd te Staphorst aan de Gemeenteweg 179 Staphorst, Inschrijfnummer Kamer van Koophandel 05051933, KvK regio Zwolle te Zwolle
ALGEMEEN
Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden
Deze voorwaarden gelden voor alle aanbiedingen, overeenkomsten, verkoop, leveringen en werkzaamheden van alle goederen en diensten van Tuin B.V., hierna te noemen Tuin, en een wederpartij, hierna te noemen opdrachtgever. Deze voorwaarden zijn van toepassing met uitsluiting van de voorwaarden van de opdrachtgever, tenzij , tussen partijen, anders schriftelijk is overeengekomen. De toepasselijkheid van aanvullende en/of afwijkende voorwaarden van de opdrachtgever of van derden binden Tuin niet, tenzij deze door Tuin schriftelijk zijn aanvaard. Aanvullingen en/of afwijkingen van deze voorwaarden gelden uitsluitend wanneer deze door Tuin schriftelijk zijn aanvaard. Bij tegenstrijdigheid prevaleren de voorwaarden van Tuin boven die van de opdrachtgever. Afwijkend gedrag of gebruik in het verleden kunnen nooit leiden tot het buiten werking stellen van (bepalingen uit) deze voorwaarden. De opdrachtgever met wie eenmaal op de onderhavige voorwaarden werd gecontracteerd wordt geacht stilzwijgend met de toepasselijkheid van deze voorwaarden op later met Tuin gesloten Overeenkomsten akkoord te zijn gegaan. Het mogelijk niet van toepassing zijn van een (deel van een) bepaling of bepalingen uit deze voorwaarden, laat de toepasselijkheid van de overige bepalingen onverlet. Onverminderd hetgeen in deze voorwaarden is bepaald, erkent en aanvaardt de opdrachtgever de garantiebeperkingen en/of eventuele andere opmerkingen en voorbehouden zoals opgenomen in de offerte, een Overeenkomstbevestiging en/of enige afzonderlijke Overeenkomst tussen Tuin en de opdrachtgever.
Artikel 2. Aanbiedingen
1. Alle aanbiedingen en prijsopgaven van de zijde van Tuin, mondeling dan wel schriftelijk, zijn vrijblijvend.
2. Overeenkomsten over leveringen van goederen en/of verrichten van werkzaamheden door Tuin komen tot stand door de schriftelijke orderbevestiging van de zijde van Tuin of door uitvoering van de gevraagde levering en/of werkzaamheden door Tuin.
3. Indien niet binnen 5 werkdagen de juistheid van de inhoud van een schriftelijke aanbieding of verkoopbevestiging wordt ontkend, zijn partijen hieraan gebonden.
4. Tuin heeft het recht, indien de opdracht niet wordt gegund, alle gemaakte kosten voor deze aanbieding, in rekening te brengen aan de opdrachtgever.
5. Aanbiedingen zijn afgegeven naar het stand van de kostprijsberekening van het moment ten tijde van het verstrekken van de opdracht. Indien één of meer kostprijsfactoren een verhoging ondergaan, zijn partijen gerechtigd de bij de aanvaarding van de opdracht overeengekomen prijs dienovereenkomstig aan te passen.
6. Ingeval door Tuin monsters zijn getoond of voorbeelden zijn verstrekt, geldt dit louter als gedaan ter aanduiding en/of illustratie en is er geen verplichting voor Tuin te zorgen dat de te leveren zaken of de te verrichten werkzaamheden aan het monster en/of voorbeeld beantwoorden. Dit lijdt uitzondering indien Tuin zich nadrukkelijk tot levering conform monster en/of voorbeeld verbindt in een schriftelijke orderbevestiging.
7. Opdrachtgever moet ervoor zorgdragen dat opdrachtnemer de werkzaamheden goed kan uitvoeren.
8. Benodigde materialen ten behoeve van installaties van keukenapparatuur vallen buiten de afgesproken prijs en komen voor rekening van de opdrachtgever.
9. De orderbevestiging vermeldt een volledige omschrijving van de te leveren producten en te verrichten werkzaamheden.
Artikel 3. Overmacht
1. Bij overmacht heeft de partij daardoor getroffen het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten voor het gedeelte al dan niet rechtstreeks getroffen door de overmacht. De getroffen partij dient het verzoek tot opschorting voor het gedeelte al dan niet rechtstreeks getroffen door overmacht schriftelijk, gemotiveerd, te melden.
2. Als overmacht aan de zijde van Tuin geldt iedere omstandigheid waardoor de tekortkoming Tuin niet kan worden toegerekend of waardoor de opdrachtgever normale uitvoering van de overeenkomst redelijkerwijs niet meer kan verlangen, waardoor in ieder geval (a) oorlog of oorlogsomstandigheden, (b) natuurrampen, (c) brand of andere vernietiging in de fabrieken, werkplaatsen of magazijnen, uitsluitingen, bedrijfsbezetting, werkstaking, zowel in het bedrijf van Tuin als in dat van toeleveranciers, (d) gebrek aan vervoermiddelen, breuk aan machines of gereedschappen of andere storingen in het bedrijf van Tuin of dat van toeleveranciers, (e) beperkingen of belemmeringen van productie en/of aanvoer van goederen alsmede beperkende overheids- of publiekrechtelijke maatregelen van welk aard ook.
3. Daarnaast heeft Tuin altijd het recht de nakoming van zijn verplichting op te schorten en is hij niet in verzuim, indien hij ten gevolge van veranderingen in omstandigheden, die ten tijde van het sluiten van de overeenkomst redelijkerwijze niet te verwachten waren, en buiten zijn invloedssfeer liggen, tijdelijk verhinderd is zijn verplichtingen na te komen.
4. Indien na de totstandkoming van de overeenkomst deze door Tuin niet kan worden nagekomen ten gevolge van omstandigheden, die Tuin bij het totstandkomen van de overeenkomst niet bekend waren, heeft Tuin het recht te vorderen dat de inhoud van de overeenkomst zodanig wordt gewijzigd, dat uitvoering mogelijk blijft.
5. Houdt de verhindering tengevolge van de overmacht aan gedurende een aaneengesloten periode van zes maanden, dan heeft de meest gerede partij het recht de overeenkomst door een schriftelijke verklaring met onmiddellijke ingang te beëindigen door ontbinding voor het gedeelte al dan niet rechtstreeks getroffen door verhindering, zonder dat partijen enig recht op vergoeding hebben jegens elkaar.
6. Als Tuin zijn verplichting gedeeltelijk is nagekomen, is hij gerechtigd tot een evenredig deel van de overeengekomen prijs of grondslag van verricht werk en gemaakte kosten.
Artikel 4. Leveringen en diensten
1. De overeengekomen of door Tuin opgegeven datum van levering of uitvoering is indicatief, tenzij Tuin in een schriftelijke orderbevestiging uitdrukkelijk de verplichting tot levering of uitvoering niet eerder of later dan enige datum of tijdspanne aanvaardt. Overschrijding van een indicatieve termijn geldt niet als tekortkoming en geeft de opdrachtgever geen recht op ontbinding of vergoeding van de door hem of derden geleden schade. De opdrachtgever vrijwaart Tuin voor aanspraken van derden terzake.
2. Bij levering franko reizen de zaken voor rekening en risico van Tuin. In alle andere gevallen reizen de zaken voor rekening en risico van de opdrachtgever.
3. Molestrisico komt steeds ten laste van de opdrachtgever.
4. Levering vindt plaats door aflevering van zaken of oplevering van werkzaamheden aan c.q. op de overeengekomen plaats. Na aflevering of oplevering is het risico van de daarbij betrokken zaken voor de opdrachtgever.
5. Tuin is vrij in de wijze van vervoer en/of verpakking van de af te leveren zaken, mits deugdelijk en gebruikelijk voor betrokken zaken. Dit lijdt uitzondering indien Tuin zich uitdrukkelijk tot gebruik van een bepaalde verpakking of een bepaalde wijze van vervoer verbindt in een schriftelijke overeenkomst.
6. Tuin behoudt zich het recht voor zaken en/of werkzaamheden in gedeelten te leveren en/of uit te voeren.
7. Indien aflevering of oplevering wordt aangeboden door Tuin doch niet kan worden uitgevoerd vanwege een oorzaak gelegen bij of in de risicosfeer van de opdrachtgever of door de opdrachtgever wordt geweigerd, gaat na de eerste aanbieding het risico van de desbetreffende zaken over naar de opdrachtgever en kan Tuin aanspraak maken op betaling. Tuin zal de goederen beschikbaar houden voor de opdrachtgever, op diens kosten. Tuin heeft het recht de overeenkomst zonder nadere ingebrekestelling te ontbinden door enkele schriftelijke verklaring, indien de opdrachtgever niet afneemt binnen een termijn van 10 dagen na daartoe bij aangetekende brief door Tuin te zijn aangemaand. Tuin heeft vervolgens recht op vergoeding van de opslagkosten en de overige schade die het gevolg is van het feit dat de ontbinding van de overeenkomst heeft plaats gevonden.
8. Indien bij levering op afroep geen termijnen voor het afroepen zijn gesteld, heeft Tuin drie maanden na bestelling recht op betaling. Wanneer binnen 3 maanden nog niet of nog niet alles is afgeroepen, heeft Tuin het recht de opdrachtgever schriftelijk te sommeren dat deze een termijn zal noemen binnen welke de totale hoeveelheid zal zijn afgeroepen, aan welke sommatie de opdrachtgever verplicht is binnen 5 werkdagen te voldoen.De door de opdrachtgever na sommatie te noemen termijn mag een tijdperk van drie maanden niet overschrijden.
9. Bij aflevering en/of oplevering van zaken en/of werkzaamheden wordt geacht dat de opdrachtgever de juiste hoeveelheden, soorten, maten en/of werkzaamheden volgens de aanbieding en/of overeenkomst heeft ontvangen. Zo niet dient opdrachtgever terstond, na ontvangst van de zaken en/of werkzaamheden, zijn bezwaar te melden aan Tuin. Ook al meldt opdrachtgever tijdig aan Tuin dat niet de juiste hoeveelheden, soorten, maten en/of werkzaamheden is geleverd, dan geeft hem zulks niet het recht tot opschorting van betaling.
10. Als de indicatieve levertijd niet wordt behaald dan wordt opdrachtgever hiervan op de hoogte gesteld.
ALGEMENE VOORWAARDEN
Waarvan deel uitmaken aanvullende voorwaarden voor de levering van en installeren van keukens en aanverwante artikelen en leveren van keramische wand- en vloertegels en aanverwante artikelen van de besloten vennootschap Tuin B.V., gevestigd te Staphorst aan de Gemeenteweg 179 Staphorst, Inschrijfnummer Kamer van Koophandel 05051933, KvK regio Zwolle te Zwolle
Artikel 5. Eigendomsvoorbehoud, opschorting, pandrecht, retentie
1. Tuin blijft eigenaar van de geleverde zaken tot de opdrachtgever alle vorderingen van Tuin terzake van door Tuin aan de opdrachtgever geleverde of nog te leveren zaken en/of geleverde en nog te leveren diensten, alsmede de eventuele vordering van Tuin wegens tekortkoming door de opdrachtgever, een en ander als bedoeld in artikel 3:92 lid 2 BW, volledig heeft voldaan. Het is niet toegestaan de zaken te vervreemden of te bezwaren.
2. Ingeval en zolang de opdrachtgever in verzuim is inzake de betaling van enige vordering van Tuin heeft Tuin het recht verdere leveringen van zaken of uitvoering van werkzaamheden op te schorten tot de opdrachtgever aan al zijn betalingsverplichtingen heeft voldaan.
3. Tuin, die gebruik maakt van het eigendomsvoorbehoud en pandrecht wordt toegang verleend tot de door hem geleverde zaken. Voor zover nodig machtigt de opdrachtgever Tuin, zonder ingebrekestelling, onherroepelijk tot uitoefening van zijn terugnemingsrecht van de oorspronkelijk geleverde als nieuw gevormde zaken.
4. Voor dat geval verleent de opdrachtgever Tuin een pand op en het recht van retentie terzake van, alle goederen van de opdrachtgever of derden die Tuin onder zich heeft ten behoeve van of in verband met de levering van zaken of het verrichten van werkzaamheden die opdrachtgever, tot zekerheid voor betaling door opdrachtgever van al zijn betalingsverplichtingen jegens Tuin.
Artikel 6. Betaling
1. Betaling door de opdrachtgever geschiedt op faktuur, binnen 25 dagen na dagtekening daarvan zonder enig aftrek of verrekening.
2. Tuin is altijd gerechtigd voorschotten te vragen op leveren van goederen of te betrekken voor het gerecht van de woonplaats van de opdrachtgever. verrichten werkzaamheden.
3. Indien betaling van een voorschot wordt geweigerd of nagelaten, heeft Tuin het recht de overeenkomst te ontbinden zonder dat de opdrachtgever hierdoor een recht op schadevergoeding verkrijgt.
4. Het recht van opdrachtgever om zijn eventuele vorderingen op Tuin te verrekenen wordt uitdrukkelijk uitgesloten.
5. Tuin is altijd gerechtigd, alvorens te leveren, de kredietwaardigheid van de opdrachtgever na te gaan en zo nodig een vooruitbetaling te vragen of te leveren onder contante betaling. Weigering van de opdrachtgever geeft Tuin het recht de overeenkomst als ontbonden te beschouwen, onverminderd het recht van Tuin tot vergoeding van onkosten en winstderving.
6. Tuin is gerechtigd om, indien opdrachtgever in gebreke is met nakoming van zijn betalingsverplichtingen, de leveringen en/of werkzaamheden op te schorten, ook indien een vaste levertijd is overeengekomen.
7. De gehele koopprijs is in elk geval onmiddellijk opeisbaar bij niet stipte betaling van de overeengekomen termijn op de vervaldag, wanneer opdrachtgever in staat van faillissement geraakt, surséance van betaling vraagt of zijn ondercuratelestelling is aangevraagd, wanneer enig beslag op zaken en vorderingen van opdrachtgever wordt gelegd en wanneer deze overlijdt, in liquidatie treedt of wordt ontbonden.
8. Indien de betaling niet binnen 25 dagen na faktuurdatum heeft plaats gevonden, is de opdrachtgever rente verschuldigd. De rentevoet is die der wettelijke rente, vermeerderd met twee. Deze rente wordt berekend over de periode liggende tussen 25 dagen na faktuurdatum en de datum van ontvangst van de kooppenningen door Tuin. De rente is verschuldigd zonder dat ingebrekestelling door Tuin heeft plaatsgevonden.
9. Voor rekening van de opdrachtgever zijn inningskosten, welke steeds worden vastgesteld op 15% van het te vorderen bedrag, onverminderd de meerdere kosten
welke voor opdrachtgever ontstaan wanneer tot arbitrage of het instellen van een gerechtelijke procedure moet worden overgegaan.
10. Indien opdrachtgever met de betaling in gebreke is en Tuin deswege de geleverde zaken, gebruikmakend van het eigendomsvoorbehoud als bedoeld in artikel 5 terughaalt, zijn de kosten daarvan voor rekening van de opdrachtgever.
Artikel 7. Ontbinding.
1. Geheel of gedeeltelijke ontbinding van de overeenkomst vindt plaats door een schriftelijke verklaring van de daartoe gerechtigde. Alvorens opdrachtgever een schriftelijke ontbindingsverklaring tot Tuin richt, zal hij altijd eerst Tuin schriftelijk in verzuim stellen en deze een redelijke termijn gunnen om alsnog zijn verplichtingen na te komen, dan wel tekortkomingen te herstellen, welke tekortkomingen opdrachtgever nauwkeurig dient te melden.
2. Opdrachtgever heeft geen recht de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden of zijn verplichtingen op te schorten indien hij zelf reeds in verzuim was met de nakomingen van zijn verplichtingen.
3. Indien Tuin instemt met ontbinding, zonder dat er sprake is van verzuim van de zijn zijde, heeft hij steeds het recht op vergoeding van alle vermogensschaden, zoals kosten, gederfde winst en redelijke kosten ter vaststelling van schade en aansprakelijkheid. In geval van gedeeltelijke ontbinding kan opdrachtgever geen aanspraak maken op ongedaanmaking van de reeds door Tuin verrichte prestaties en heeft Tuin onverkort recht op betaling van de reeds door hem verrichte prestaties.
Artikel 8. Intellectuele eigendomsrechten
1. Tuin behoudt zich het recht voor om de goederen te voorzien van eigen naam en merk.
2. Opdrachtgever erkent dat de intellectuele eigendomsrechten (auteursrechten, octrooirechten, merkenrechten, handelsnamen etc.) met betrekking tot de van Tuin gekochte goederen c.q. met betrekking tot de door Tuin ter beschikking gestelde zaken als voorbeeld, ontwerpen, technische informatiebladen, reclamemateriaal etc. berusten bij Tuin.
3. Zonder Toestemming van Tuin mag opdrachtgever, van de intellectuele eigendomsrechten, welke berusten bij Tuin, hier niet, op welke wijze dan ook, gebruik van maken.
4. Door opdrachtgever zal aan derden geen informatie, op welke wijze ook verkregen, beschikbaar worden gesteld, die is afgeleid van Tuin en die betrekking heeft op goederen en werkzaamheden, die Tuin aanbiedt, tenzij Tuin hier schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.
5. Opdrachtgever zal deze rechten eerbiedigen en is gehouden zich ter zake te gedragen conform de door Tuin gegeven instructies. Voor zover opdrachtgever constateert dat op de intellectuele eigendomsrechten als in artikel bedoeld inbreuk wordt gemaakt door derden, is opdrachtgever gehouden Tuin daarvan direct op de hoogte te stellen.
6. Het is opdrachtgever niet toegestaan enig merk of ander onderscheidingsteken van Tuin en/of aan Tuin toebehorende intellectuele eigendomsrecht en te gebruiken als (onderdeel van) een internetdomeinnaam, alfanumeriek telefoonnummer, briefing en/of correspondentie.
Artikel 9.Reclames of klachten.
1. Klachten ontslaan de opdrachtgever niet van zijn betalingsverplichting.
2. Klachten over geleverde zaken, werkzaamheden en facturatie worden door
Tuin slechts in behandeling genomen, indien deze binnen acht dagen na levering schriftelijk aan haar ter kennis worden gebracht. Na verloop van bovenbedoelde periode van acht dagen vervalt elk recht van reclame.
3. Tuin heeft het recht in geval van klachten, welk tijdig zijn ingediend en gegrond bevonden, de gebreken te herstellen. Alle overige schadevergoeding wordt hierbij uitdrukkelijk uitgesloten.
4. Geen enkele klacht is ontvankelijk wanneer opdrachtgever tot verwerking of doorlevering is overgegaan terwijl opdrachtgever het beweerd gebrek aan goederen en/of werkzaamheden door eenvoudige controle had kunnen constateren. Evenmin zijn ontvankelijk klachten met betrekking tot afwijking in eigenschappen van het product of werkzaamheden die, naar opdrachtgever wist of zou moeten behoren te weten technisch onvermijdelijk zijn.
5. Tuin is niet aansprakelijk voor gevolgschade.
6. Op opdrachtgever rust de bewijslast dat de goederen en/of werkzaamheden, waarop de klacht betrekking heeft, dezelfde zijn als die welke door Tuin zijn geleverd en/of uitgevoerd volgens de gemaakte overeenkomst.
Artikel 10. Aansprakelijkheid, garantie.
1. Tuin geeft geen verdere of andere garantie dan in dit artikel aangegeven.
2. Tenzij anders overeengekomen gelden voor door ons geleverde goederen de door onze leveranciers vastgestelde garantiebepalingen.
3. Behoudens opzet of grove schuld is Tuin niet aansprakelijk voor fouten van hulppersonen.
4. Alle garantie verplichtingen vervallen in het geval:
a. er nabewerkingen, wijzigingen of reparaties zonder voorafgaande toestemming zijn uitgevoerd;
b. het geleverde niet goed en op de gebruikelijke wijze is onderhouden;
c. gebreken zijn veroorzaakt door chemische, elektrische of atmosferische invloeden;
d. het geleverde is blootgesteld aan vocht en vuil en andere soortgelijke omstandigheden en/of
e. het geleverde onoordeelkundig of niet conform de bestemming is gebruikt.
5. Tuin aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor fouten en/of gebreken in door derden of opdrachtgever ter beschikking gestelde personen en/of gegevens.
6. Behoudens beroep op garantie en behoudens in geval van opzet of grove schuld aan onze zijde, is alle aansprakelijkheid onzerzijds voor schade ten gevolge van gebreken in of aan verkochte goederen of verrichte werkzaamheden, zowel bij opdrachtgever als bij derden, uitdrukkelijk uitgesloten.
7. Behoudens uitdrukkelijke schriftelijke bevestiging zijn wij op geen enkele wijze gebonden aan afspraken met ondergeschikte leden van ons personeel.
8. Niet voor vergoeding in aanmerking komt indirecte schade, door welke oorzaak ook ontstaan.
9. Opdrachtgever zal Tuin vrijwaren van elke aanspraak van derden tot schadevergoeding jegens Tuin terzake van intellectuele eigendomsrechten.
10. Door Tuin verstrekte informatie en adviezen zijn slechts van algemene aard en vrijblijvend. Tuin aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.
11. De door Tuin te vergoeden schade zal gematigd worden indien de door opdrachtgever te betalen prijs gering is in verhouding tot de omvang van de door opdrachtgever geleden schade.
12. Bij een beroep op garantie dient het aankoop- en/of leveringsdocument te worden voorgelegd.
Artikel 11. Rechtskeuze.
1. Op alle overeenkomsten met de opdrachtgever is het Nederlands recht van toepassing.
2. Alle geschillen die voortspruiten uit enige overeenkomst met de opdrachtgever of opkomen met betrekking tot de uitvoering daarvan worden ter beslissing voorgelegd aan het bevoegde gerecht van de vestigingsplaats van Tuin.
3. Dit laatste laat onverlet het recht van Tuin om de opdrachtgever in rechte te betrekken voor het gerecht van de woonplaats van de opdrachtgever.
Maart 2023
AANVULLENDE VOORWAARDEN
Levering en/of installeren van keukens en aanverwante artikelen van de besloten vennootschap Tuin B.V., gevestigd te Staphorst aan de Gemeenteweg 179 Staphorst, Inschrijfnummer Kamer van Koophandel 05051933, KvK regio Zwolle te Zwolle
ALGEMEEN
Artikel 1. Toepasselijkheid van deze aanvullende voorwaarden
Deze aanvullende voorwaarden gelden voor alle aanbiedingen, overeenkomsten, verkoop, leveringen en werkzaamheden van alle goederen en diensten met betrekking tot levering en installeren van keukens en aanverwante artikelen van Tuin B.V., hierna te noemen Tuin, en een wederparij, hierna te noemen opdrachtgever.
Artikel 2. Levering en/of werkzaamheden
1. Bij levering en/of werkzaamheden door Tuin zijn alle artikelen van 1 tot en met 11 genoemd in de Algemene Voorwaarden van toepassing op deze aanvullende voorwaarden. Deze aanvullende voorwaarden zijn van toepassing met uitsluiting van de voorwaarden van de opdrachtgever, tenzij, tussen partijen, anders schriftelijk is overeengekomen.
Artikel 3. Installeren 1. Indien de overeenkomst tussen Tuin en de opdrachtgever behelst een opdracht tot verrichten van werkzaamheden, zal Tuin de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van een goed vakmanschap uitvoeren.
2. Indien en voor zover een goede uitvoering van de overeenkomst dit vereist heeft Tuin het recht bepaalde werkzaamheden te laten verrichten door derden.
3. Voor een correcte wijze van leveren en installeren van keukens is het een vereiste dat alle voorbereidende werkzaamheden deugdelijk zijn uitgevoerd, zoals bouwkundige werkzaamheden, muren en wanden dienen volledig haaks en loodrecht op elkaar aan te sluiten, zo ook dienen vloeren waterpas te liggen en haaks en loodrecht aan te sluiten op muren en wanden, elektriciënswerkzaamheden, loodgieterswerkzaamheden e.d..
4. Uitvoering van bouwkundige werkzaamheden, electriciënswerkzaamheden, loodgieterswerkzaamheden e.d. zijn voor rekening en verantwoording van de opdrachtgever en dienen ruimschoots voor de installatie datum , volgens de normen genoemd in bovenstaand artikel 3.3 aan Tuin te worden opgeleverd.
5. Tuin is niet aansprakelijk voor schade van welke aard dan ook, ontstaan doordat Tuin is uitgegaan van door de opdrachtgever verstrekte onjuiste en/of onvolledige gegevens en/of onjuiste oplevering voor uitvoering van de installatie.
6. Schade ontstaan door stagnatie en/of onuitvoerbaarheid zullen door Tuin in rekening worden gebracht aan de opdrachtgever.
Artikel 4. Garantie
1. Geheel volgens artikel 10 van onze Algemene Voorwaarden.
2. Indien de fabrikant van de door Tuin geleverde (inbouw)zaken, zoals elektrische apparatuur, koelkasten e.d. garantie op haar producten verstrekt, ontslaat zulks Tuin om op deze zaken garantie te geven.
3. Garantie geldt niet indien schade het gevolg is van een onjuiste behandeling.
Maart 2023
AANVULLENDE VOORWAARDEN Levering keramische wand- en vloertegels en aanverwante artikelen van de besloten vennootschap Tuin B.V., gevestigd te Staphorst aan de Gemeenteweg 179 Staphorst, Inschrijfnummer Kamer van Koophandel 05051933, KvK regio Zwolle te Zwolle
ALGEMEEN
Artikel 1. Toepasselijkheid van deze aanvullende voorwaarden Deze aanvullende voorwaarden gelden voor alle aanbiedingen, overeenkomsten, verkoop, leveringen van alle goederen en diensten met tot levering van keramische wand- en vloertegels en aanverwante artikelen van Tuin B.V., hierna te noemen Tuin, en een wederpartij, hierna te noemen opdrachtgever.
Artikel 2. Levering
1. Bij levering door Tuin zijn alle artikelen van 1 tot en met 11 genoemd in de Algemene Voorwaarden van toepassing op deze aanvullende voor waarden. Deze aanvullende voorwaarden zijn van toepassing met uitsluiting van de voorwaarden van de opdrachtgever, tenzij, tussen partijen, anders schriftelijk is overeengekomen.
Artikel 3. Haarscheuren
1. Geglazuurde tegels dienen vrij van haarscheuren te worden afgeleverd. Het optreden van haarscheuren na levering en aanvaarding van het verkochte geeft geen grond voor afkeuring of schadevergoeding.
2. Haarscheuren in geglazuurde materialen treden op wanneer een spanningsverschil ontstaat tussen de glazuurlaag. Door de producenten van geglazuurde tegels wordt, gezien de veelheid van factoren die tot optreden van spanningsverschillen kunnen leiden, geen enkele garantie voor het niet haarscheuren gegeven.
Artikel 4. Reclames of klachten
1. De gehele partij of een gedeelte daaruit, waartegen opdrachtgever bezwaar heeft gemaakt, moet totdat Tuin of leverancier van Tuin deze bezwaren heeft onderzocht – hetgeen hij met bekwame spoed verplicht is te doen – in staat van aanvoer, ongesorteerd, onverwerkt en onbewerkt gelaten te worden.
2. Indien de tegels al verwerkt zijn, is reclameren niet meer mogelijk.
3. De punten in de Algemene Voorwaarden onder artikel 9 en 10 zijn ook hiervan toepassing. Ook kan indien door de fabrikant/leverancier van Tuin een fout in de fabricage is geconstateerd, enkel een vervangende vergoeding tegen overstaan van de hoeveelheid tegels, welke de overeenkomst met Tuin bevatten.
4. Behoudens beroep op garantie, betreffende bovenstaande, is alle aansprakelijkheid onzerzijds voor schade ten gevolge van gebreken in of aan verkochte tegels of verrichte werkzaamheden, zowel bij opdrachtgever als bij derden, uitdrukkelijk uitgesloten.
Artikel 5. Verwerken van de keramische tegels.
1. Verwerken van deze door Tuin geleverde tegels is geheel op- en voor eigen risico van de opdrachtgever.
2. Tevens dient de opdrachtgever er zorg voor te dragen dat de tegels vakkundig worden aangebracht op een gladde en egale ondergrond. Tevens dient de ondergrond; wanden en muren volledig haaks en loodrecht op elkaar aan te sluiten en vloeren dienen waterpas te liggen en haaks en loodrecht aan te sluiten op muren en wanden.
3. Tegels dienen te worden aangebracht met de door Tuin geleverde en geadviseerde produkten, conform de dat moment geldende voorschriften van de fabrikant/leverancier van Tuin.
Maart 2023